Pe durata vacanţei de vară, sute de elevi şi copii, însoţiţi de cadre didactice îşi petrec timpul în tabere şcolare sau şcoli de vară. Cu această ocazie, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul Criminalistic au desfăşurat activităţi informativ preventive, alături de colegii de la Postul de Poliţie Vultureni, în cadrul Şcolii de Vară din localitatea Lichitiseni pentru aproximativ 50 de copiii.

Pe parcursul activităţilor, poliţiştii au oferit recomandări cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile, a dispariţiilor de minori, a accidentelor de circulaţie şi a altor evenimente care se pot produce pe parcursul vacanţelor, având drept scop diminuarea riscului victimal în rândul minorilor.

Totodată, prin această activitate s-a dorit prevenirea anumitor manifestări antisociale sau a unor comportamente ale elevilor, de natură a-i transforma în autori, respectiv în victime ale unor fapte antisociale, creşterea gradului de informare cu privire la consecinţele juridice ale unor comportamente care contravin normelor legale şi de convieţuire, precum şi informarea cu privire la modalităţile de sesizare a unor asemenea fapte, de care au luat la cunoştinţă sau cărora le-au căzut victime.

Activităţi de acest gen destinate elevilor au fost desfăşurate de poliţiştii băcăuani de la începutul vacanţei de vară şi vor continua până la sfârşitul acesteia, temele discutate fiind mereu legate în principal de siguranţa lor la şcoală, acasă, pe stradă, la locurile de joacă şi de petrecere a timpului liber.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul  Comisiei Județene de monitorizare a activității preventive alături de colegii de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău