Sevil Shhaideh nu mai face parte din Cabinetul Tudose, dar înainte de a-și da demisia din funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării, aceasta a semnat contractul privind reabilitarea podului peste râul Trotuș, de la ieșirea din Onești spre Bacău/Tg. Ocna.

Din sursele UNU PE TROTUȘ, contractul de finanțare ar fi fost semnat de secretarul de stat al Ministerului Dezvoltării, Adrian Gâdea, la îndemnul ministrului demisionar Sevil Shaidehh, care știa de problemă după o vizită în județul Bacău, la începutul verii.

Odată semnat contractul de finanțare a lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Trotuș (prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL II), urmează ca Primăria Onești să organizeze licitația pentru desemnarea constructorului.

Procedura de achiziție ar putea dura câteva luni, iar dacă nu vor apărea contestații lucrările pot începe în vara viitoare.

Podul peste râul Trotuș se prezintă într-o stare avansată de degradare, fapt de care se convinsese și fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, venit special la Onești pentru a se vedea cu ochii lui cum stau lucrurile.

Unul dintre cele două pietonale ale podului peste râul Trotuș s-a desprins și s-a prăbușit aproape complet în apă, zona fiind asigurată de autorități cu un gard de metal.

Totodată, au fost impuse anumite restricții de circulație, de viteză și de gabarit.