Podul peste râul Trotuș, de la ieșirea din Onești spre Bacău/Tg. Ocna, urmează să fie reabilitat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, sens în care consilierii oneșteni au fost convocați în ședință extraordinară pentru a aproba indicatorii tehnico-economici și documentația tehnice, etapă necesară înaintea începerii lucrărilor.

Costul estimativ al lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Trotuș ajung la aproape 2.000.000 de euro (8.112.241 de lei), din care cea mai mare parte (7.001.860 de lei) se vor duce pe lucrări de construcții și montaj.

Conform Devizului general al obiectivului de investiții, întocmit la data de 24 mai 2017, cea mai mare parte a banilor provine de la bugetul de stat (7.740.836 de lei, cu TVA), dar și bugetul local va suporta o parte din cheltuieli (371.405 lei, reprezentând 5,58% din valoarea totală a investiției).

În ceea ce privește durata de realizare a proiectului, acesta va fi de cel puțin 12 luni.

Cheltuielile conexe vor fi de asemenea suportate de la bugetul local.

Lucrările de reabilitare a podului peste râul Trotuș nu vor începe mai devreme de primăvara anului viitor.

În mod normal, consilierii oneșteni vor aproba în ședința de astăzi proiectul de hotărâre legat de reabilitatea podului peste podului peste râul Trotuș.

Podul peste râul Trotuș de la ieșirea din Onești spre Bacău/Tg. Ocna se află într-o stare avansată de degradare, două porțiuni mari din pietonalul acestuia prăbușindu-se în apă.