După turneul de oină desfășurat week-end-ul trecut pe stadionul Energia din Onești, președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre, consideră că sunt șanse mari să apară echipe de oină și în această zonă.

,,Deși condițiile meteo nu au fost favorabile pentru jocul de oină, echipele participante au reușit să ofere un spectacol deosebit. În acest sens apreciez, în mod deosebit, efortul depus de jucători. Surpriza competiției a fost Politehnica Cluj, care a reușit să învingă Straja București și să treacă pe locul 2 în clasamentul provizoriu. Frontiera Constanța își păstrează avansul după prima parte a campionatului, iar Biruința Gherăiești păstrează șanse teoretice la medalii.

În următorul turneu play-off, care se va desfășura la Iași, în perioada 15-17 septembrie, se anunță o luptă interesantă pentru locul 2, între Politehnica Cluj și Straja București.

Mă bucur că la competiție au fost numeroși profesori de pe Valea Trotușului, care au apreciat acest sport și au manifestat interes deosebit pentru implicarea în oină.

Vom sprijinii înființarea unor echipe și desfășurarea unor competiții proprii în această zonă.

Mulțumim mult, celui mai nou membru al familiei oinei, Ionuț Iftimoaie, care a fost prezent la competiție și care se va implica în activitatea de promovare a oinei și a altor sporturi tradiționale.

Mulțumim d-lui primar Nicolae Gnatiuc, Consiliului Local Onești, d-lui Florin Rădulescu, director CSS Onești, pentru condițiile foarte bune oferite, pentru desfășurarea competiției.

Sunt convins că vom reuși să implementam oina aici, prezența la competiție a directorului DJST Bacău, d-l Georgel Cojocaru, a lui Bogdan Cosmin Vasiloiu, city-manager la Primăria Onești, fiind o garanție în acest sens”, a declarat președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre.

“Dezvoltarea acestui joc ar trebui încurajată și promovată intens, copiii putând fi principalii beneficiari ai mișcării în aer liber, a spus Bogdan Vasiloiu, administratorul public al Oneștiului.

Clasamentul Campionatului Național de Oină seniori, înaintea ultimului turneu play-off:

1.Frontiera Constanța – 28 puncte

2.Politehnica Cluj – 24 puncte

3.Straja București – 23 puncte

4.Biruința Gheraiesti – 19 puncte