O femeie cu șase copii, din comuna Gura Văii, spune că s-a săturat să bată drumurile la poșta de la Onești lună de lună, pentru a se interesa de banii care i se cuvin și care îi sunt înmânați cu foarte mare întârziere, de câteva luni încoace.

“De câteva luni, ajutorul social și alocațiile complementare sunt împărțite cu tot mai mare întârziere. Am sunat la Direcția Muncii Bacău (n.r. – Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Bacău) și mi s-a spus că banii au fost trimiși și că ar fi trebui să fie deja livrați oamenilor. Dar la noi n-au ajuns! Am sunat și la Poștă, ei mi-au zis că n-au primit nici un ban. În fiecare lună se întâmplă la fel! Chiar dacă beneficiarii fac parte din pătura de jos a societății, nu cred că e normal ca lună de lună să așteptăm dreptul care ni se cuvine și să ne umilim zile la rând până ni se dă acest drept. Ne duc cu zăhărelul mereu! Noi suntem prostimea și nu merităm să fim tratați cu respect!”, și-a arătat nemulțumirea I.P., mamă a șase copii, cu vârste cuprinse între un an și 8 ani.

Suma de bani pe care o are aceasta de primit nu este mare, dar orice bani în plus contează pentru familia ei, în condițiile în care banii pe care îi câștigă soțul, care lucrează în construcții, nu sunt niciodată de ajuns. “Pe lângă alocațiile copilului mai primim această alocație pentru susținerea familiei, care nu este mare, este de 320 de lei pe lună. M-am înfuriat, pentru că mă bazam pe banii ăștia, trebuia să ajung cu copiii la medicul de familie și nu m-am putut duce că nu am avut bani, a mai spus femeia.

Aceasta susține că în situația ei se mai află cel puțin alte 50 de familii din comuna Gura Văii și că situația ar sta la fel și în alte comune dimprejurul Oneștiului.