Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus vineri reţinerea pentru 24 de ore a doi inculpaţi, unul pentru trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, iar cel de-al doilea pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În sarcina primului inculpat s-a reţinut că, în perioada 14 – 20 octombrie 2023, a deţinut pentru consum propriu şi în scop de comercializare cantitatea de 3,41 kilograme rezină de canabis, sub formă de fragmente de substanţă solidă (plăci) şi fragmente de plăci, precum şi 0,85 kilograme fragmente de plante de canabis (inflorescenţe şi tulpini).

Vineri, i-a dat celui de-al doilea inculpat 93,5 grame rezină de canabis, pentru comercializare, moment în care s-a realizat prinderea acestora în flagrant.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa primului inculpat au fost identificate şi ridicate cantităţile de 3,32 kilograme rezină de canabis (formată din 35 de plăci cu masa de circa 100 grame fiecare, ambalate în folii din material plastic) şi 0,850 kilograme canabis (inflorescenţe şi tulpini).

În cursul zilei de sâmbătă a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bacău cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

COMUNICATUL INTEGRAL AL DIICOT BACĂU:

La data de 20.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, unul pentru pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, iar cel de al doilea pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
În sarcina primului inculpat s-a reținut că în perioada 14.10.2023 – 20.10.2023 a deținut pentru consum propriu și în scop de comercializare cantitatea de 3,41 kilograme rezină de canabis, sub formă de fragmente de substanță solidă (plăci) și fragmente de plăci, precum și 0,85 kilograme fragmente de plante de canabis (inflorescențe și tulpini).
La data de 20.10.2023 i-a dat celui de al doilea inculpat cantitatea de 93.5 grame rezină de canabis, pentru comercializare, moment în care s-a realizat prinderea acestora în flagrant.
Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuința primului inculpat, au fost identificate și ridicate cantitățile de 3,32 kilograme rezină de canabis (formată din 35 de plăci cu masa de circa 100 grame fiecare, ambalate în folii din material plastic) și 0,850 kilograme canabis (inflorescențe și tulpini).
În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie. (foto mare: imagine ilustrativă; foto mic: DIICOT)