Cu doar câteva zile înaintea organizării Referendumului pentru modificarea Constituției, peste 200 de președinți de secții de votare din județul Bacău au solicitat să fie înlocuiți.

Nu mai puțin de 153 de cereri de retragere au fost depuse luni, marți fiind depuse ale 53, după cum informează desteptarea.ro.

Motivele sunt, în general, de natură personală, fie s-au îmbolnăvit, fie au un eveniment în familie sau vor fi plecați din țară în perioada Referendumului”, a explicat Gabriela Țarălungă, purtător de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripția Județean, pentru sursa citată.

În cursul acestei zile vor fi înlocuiți toți acei președinți care s-au retras, noii președinți ai secțiilor de votare de pe raza județului Bacău vor fi instruiți în cadrul unei ședințe care va avea loc, în după-amiaza acestei zile, la Bacău, la Centrul de Afaceri și Expoziții.

Românii sunt chemați la vot, în zilele de 6 și 7 octombrie, în cadrul unui referendum de revizuire a Constituției, urmând să se pronunțe pentru redefinirea familiei.

Pentru ca rezultatul referendumului să fie valid, este necesară prezența la urne a cel puțin 5.685.517 persoane cu drept de vot.