Steaua și Rapid se numără printre cluburile care au confirmat deja prezența la Memorialul de lupte libere “Cornel Cristuț”, care va avea loc sâmbătă, 17 iulie, la Onești, la sala de lupte aparținând CSM Onești, începând cu ora 09.30.

Memorialul “Cornel Cristuț” a ajuns deja la a 7-a ediție, și peste 100 de sportivi de la mai multe cluburi din țară (Călărași, Iași, Vaslui, Botoșani, Brașov, etc), inclusiv de la Steaua și de la Rapid, au confirmat participarea.

Turneul se va desfășura la fel ca până acum, fiind structurat pe mai multe categorii de vârstă și, evident, de greutate. Vor păși pe salteaua de lupte de la Onești sportivi cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani.

Cornel Cristuț a fost antrenorul generației ’80 de lupte libere de la Onești, una dintre cele mai bune din țară, cu rezultate excepționale pe plan internațional, culminând cu titlul olimpic cucerit de Vasile Pușcașu, la Jocurile Olimpice din 1988, de la Seul, la categoria 100 de kilograme.

Originar din Bârsănești, Vasile Pușcașu este ultimul luptător român care a devenit campion olimpic.

De pe mâinile maestrului Cornel Cristuț au ieșit, însă, de-a lungul timpului mult mai mulți campioni, cum sunt și organizatorii memorialului care îi poartă numele, Ioan Matei (vicecampion european, în 1983, la Leipzig) și Daniel Ghionoiu.

Cornel Cristuț a încetat din viață în 2008, la vârsta de 70 de ani.

Sursa foto: desteptarea.ro