Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău a luat măsuri suplimentare în perioada trecerii dintre ani, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

În perioada 29 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, poliţiştii au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde s-au desfăşurat manifestări publice, în zonele cu aflux mare de persoane, precum şi pe principalele drumuri naţionale, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Poliţiştii au intervenit la 292 de evenimente, dintre care 259 sesizate prin SNUAU 112.

În urma acțiunilor desfășurate, 24 de persoane au fost depistate în flagrant delict.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 584 de sancţiuni, în valoare de 270.935 lei şi au confiscat sau indisponibilizat bunuri în valoare de 40.554 de lei.

Astfel, poliţiştii au aplicat 138 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.

Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 420 de sancţiuni contravenţionale, 177 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Totodată, poliţiştii au retras 7 certificate de înmatriculare şi au reţinut 95 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Polițiștii sunt prezenți și astăzi pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău recomandă tuturor cetățenilor care pornesc la drum să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău