În semn de solidaritate cu mitingul diasporei din Capitală, peste 1.500 de băcăuani au ieșit în stradă, aseară, în zona Palatului Administrativ, de unde au plecat apoi în marș pe străzile din oraș, scandând lozinci împotriva Guvernului Dăncilă și a PSD.

Dacă protestele din Bacău au fost pașnice, iar la Onești străzile au rămas pustii, la București nu mai puțin de 440 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre acestea 65 fiind transportate la spital, după cum informează ISU: “440 de intervenții pentru acordare asistență medicală la fața locului (24 de jandarmi), în urma cărora 65 de persoane au fost transportate la spital (9 jandarmi)”.

Violențele de aseară, din Piața Victoriei, au ajuns în presa internațională.

“Poliția a tras cu gaze lacrimogene în timp ce românii se mobilizează împotriva Guvernului”, a scris Reuters.

“Expatriați români au organizat un prostest antiguvernamental masiv la București”, a scris agenția americană de presă Asssociated Press.

“Revoltă în România! Haos pe străzile din București unde poliția a folosit gaze lacrimogene și un tun cu apă”, a titrat ziarul britanic Daily Express, care notează că “un protest  la București, România, împotriva corupției, salariilor mici și intervențiilor în justiție, a devenit violent când demonstranții s-au ciocnit cu forțele de ordine care au folosit gaze lacrimogene și un tun cu apă pentru a dispersa protestatarii”. (foto: radio europa libera, desteptarea.ro)