Două persoane din Poiana Sărată, care plecaseră la cules de afine, au trecut prin momente cumplite în noaptea de 25 spre 26 iulie, după ce s-au rătăcit în pădure, fiind descoperite cu hainele ude leoarcă și început de hipotermie.

Pompierii au fost alertați de dispariția celor două persoane marți, 25 iulie, la ora 23.30, prin Dispeceratul Național Salvamont.

“La solicitarea ISU Bacău, s-a deplasat în zonă o echipă de trei salvatori montani și împreună cu un echipaj de la pompieri au găsit persoanele în jurul orei 3.40. O căutare dificilă, din cauza informațiilor greșite transmise de persoanele rătăcite, dar și a vremii rele, cu ceață, vânt și ploaie, vizibilitatea fiind aproape zero.

Inițial am primit informația că persoanele rătăcite ar fi în zona vârfului Caraclău, ei fiind găsiți aproape de vârful Ceangău, aflat la o distanță considerabilă față de informațiile pe care le aveam.

Victimele au fost găsite cu hainele ude, cu început de hipotermie, ascunși sub brădeț. Au fost coborâte de pe munte cu dificultate și din cauza faptului că pe traseul pe care au urcat salvatorii, căzuseră mai mulți arbori între timp, aceștia trebuind îndepărtați. Acțiunea s-a încheiat în jurul orei 7 dimineața”, au explicat pompierii cum a decurs, pas cu pas, misiunea de salvare.

Sursa foto: ISUJ Bacău, Salvamont Bacău