Frații Ștefan și George Tudor, originari din Onești, au urcat de 12 ori fără întrerupere pe Vârful Postăvarul, diferența de nivel acoperind acoperind cei 8.848 de metri ai Vârfului Everest, cel mai înalt din lume, devenind astfel primii români care au intrat pe harta Everestingului. Gazeta Sporturilor, singura publicație de sport cotidiană care mai apre în format print la nivel național, a relatat pe larg aventura de succes a celor doi oneșteni.

După luni de antrenamente, cei doi frați, Ștefan, venit de la malul mării, și George, stabilit în orașul de sub Tâmpa, și-au început aventura sâmbăta trecută, dimineața. Locul de start, baza pârtiei Sulinar, de unde au plecat spre vârful Postăvaru, aflat la 1.799 de metri deasupra nivelului mării. Un traseu de aproape 3,3 kilometri, cu o diferență de nivel de 740 de metri. Vremea nu prea a ținut cu ei. Ploaie, ceață și o temperatură în jur de 15 grade, dar entuziasmul a fost ridicat la cote înalte de mulțimea de rude și prieteni veniți să-i încurajeze, scrie gsp.ro.

„Cu patru săptămâni înainte, fusesem într-o tură de recunoaștere și cam știam ce ne așteaptă, dar nu au lipsit surprizele. Am ales cea mai dificilă variantă, și ca rută, și ca mod de parcurgere. Conform regulilor, am fi putut să coborâm cu un mijloc de transport, bicicletă, ATV, căruță, orice, cu o singură condiție: să o facem pe același traseu pe care am urcat. Am ales să facem totul pe propriile picioare, pentru că aceasta este adevărata provocare și cea mai apreciată”, a povestit Ștefan, pentru sursa citată.

Zona aleasă de cei doi este una foarte populată de urși și, chiar dacă nu au dat nas în nas cu masivele mamifere, au văzut peste tot urmele lăsate de acestea. „Am făcut un experiment și am numărat balega de urs de pe traseu. La urcare, erau 12, când am coborât erau 18. Și erau proaspete, chiar pe potecile pe care mergeam noi. Duminică dimineață, când s-a luminat, am văzut urme de gheare exact pe traseu, de parcă ne arătau că ne supraveghează de la distanță. I-am și auzit, iar sora mea, Raluca, și prietenul ei, Nicu, care ne-au asistat pe porțiuni din traseu, i-au și văzut. Am fost norocoși că nu ne-am întâlnit”, a mai mărturisit Ștefan. (foto: gsp.ro)

Articolul integral AICI