Florin Chilian, singurul artist român care a devenit membru al Uniunii Compozitorilor din Marea Britanie, a lansat recent albumul Pre@Clasic, artistul punând în valoare frumusețea muzicii preclasice, prin reorchestrarea mai multor piese pop cunoscute publicului.

Cu piese de pe cel mai recent album al său, dar și cu multe alte melodii din repertoriul propriu, hit-uri pe care le fredonează o lume întreagă, precum “Zece”, Florin Chilian se va prezenta în fața publicului oneștean vineri, 24 noiembrie, începând cu orele 21.00, la Restaurantul La Michele, de pe Bulevardul Oituz.

Am ales să fac din post scriptum-ul albumului meu <Autistul Nu-l mai goniţi pe Brâncuşi!> un articol de sine stătător sătul fiind de cei care mă întreabă cine și cum îmi scrie versurile… Eu le scriu, niciodată încă altcineva dar cu observația că sunt numai niște simple texte pentru muzica pe care tot eu mi-o fac. Versuri în afară de Fuego, Bamby, băieții cu Rap-ul și colegii mei în general, mai făceau Mihai Eminescu, George Coșbuc, Lucian Blaga, Vasile Alecsandri, Tudor Arghezi, George Bacovia, Ion Minulescu, Nechita Stănescu, Otilia Cazimir… etc. Eu nu mă pot adaugă acestora din prostie sau neștiință ca scuză”, subliniază Chilian în biografia sa, neromanțată.

Pentru fiecare dintre primele trei albume scoase (al patrulea a fost lansat de curând), Chilian a primit Discul de Aur și Discul de Platină, pentru vânzări.