Din cauze independente de voința lor, și care constau în lipsa accesului la dispozitive IT sau la internet, 974 de elevi din județul Bacău ar putea rămâne cu situația școlară pe semestrul I neîncheiată la una sau mai multe discipline, notează desteptarea.ro.

„După distribuirea celor 15.802 tablete primite de la Ministerul Educației, considerăm că până pe 29.01.2021 numărul acestor elevi se va diminua simțitor. Totodată, diminuarea numărului elevilor cărora nu li se poate încheia situația școlară pe semestrul I se va realiza și prin modificarea prevederilor privind încheierea situației școlare, prin încheierea mediilor cu două note, respectiv prelungirea duratei privind încheierea situației școlare pe semestrul I în 8 săptămâni de la revenirea la școală în semestrul al II-lea, față de 4 săptămâni câte sunt prevăzute în Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar”, a declarat prof. Ida Vlad, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bacău, pentru sursa citată.

Din cei 974 de elevi în risc (dintr-un total de 76.521), 584 de elevi sunt în mediul urban și 390, în mediul rural.

Responsabilitatea pentru asigurarea internetului în zonă este în sarcina autorităților locale.

În mediul rural unitățile care au raportat un număr mai mare de 10 elevi pe școală sunt: Școala Gimnazială Băcioiu cu 36 elevi la învățământul primar și 40 de elevi la gimnaziu, Școala Gimnazială Coțofănești cu 26 elevi la gimnaziu, Școala Gimnazială Ungureni cu 25 elevi la gimnaziu, Școala Gimnazială nr. 1 Slobozia cu 18 elevi la gimnaziu. (foto: imagine ilustrativă)