La nivelul județului Bacău nu s-au înregistrat probleme deosebite până la această oră (joi, 21 septembrie, 07.30), conform informării Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău, dar în cadrul unor instituții s-au luat măsuri fără precedent, de teama furtunii care nu a mai venit.

Încă marcați de efectul vijeliei care a făcut prăpăd în vestul țării duminică seară – 8 morți și peste 100 de persoane rănite – mulți români au acționat preventiv de teamă să nu devină și ei victimele fenomenelor meteorologice extreme.

Ieri, în plin COD PORTOCALIU de vânt puternic, descărcări electrice și instabilitate atmosferică deosebit de accentuată – cum a sunat avertizarea ANM – mai multe instituții bancare din Onești au decis să-și scurteze programul cu jumătate de oră.

“STIMAȚI CLIENȚI, AVÂND ÎN VEDERE AVERTIZAREA DE VREME NEFAVORABILĂ TRANSMISĂ DE ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ DE METEOROLOGIE, VĂ COMUNICĂM CĂ ÎN DATA DE 20.09.2017 PROGRAMUL DE LUCRU CU CLIENȚII SE VA ÎNCHEIA LA ORA 17.00. VĂ MULȚUMIM”, scria pe un afiș lipit pe ușa de acces într-o unitate bancară din Onești.

Potrivit informării pompierilor băcăuani, județul Bacău a fost ocolit până la această oră de fenomenele meteorologice extreme. “Info Delgaz Grid, ora 06.00: în urma fenomenelor meterologice mai sunt afectate un număr de 2 localități (222 de consumatori), 2 linii electrice și 3 posturi de transformare nealimentate. Localitățile parțial afectate sunt Tătărăști și Faraoani. La nivelul județului Bacău nu s-au înregistrat alte probleme până la ora aceasta”.