La data de 12 august a.c., în jurul orei 10:45, polițiștii Secţiei 2 Poliţie Bacău, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au identificat pe autostrada A7 un autovehicul taxi care transporta cetăţeni de naţionalitate străină.

La volanul autoturismului taxi, a fost identificat conducătorul auto de 30 de ani, din județul Suceava, care transporta patru pasageri de naţionalitate indiană, fără documente de identitate, cu direcţia de deplasare Bucureşti.

Cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 27 de ani au menţionat că intenţionau să ajungă într-o ţară din vestul Europei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, cele patru persoane depistate au fost predate polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Bacău.

Ulterior, polițiștii de Imigrări au dispus măsura luării străinilor în custodie publică și escortarea acestora în vederea îndepărtării de pe teritoriul României. La ieșirea din țară, pe numele străinilor va fi instituit consemnul de nepermitere a intrării pe teritoriul național pentru o perioadă de 5 ani.

Inspectoratul de Poliție Județean Bacău și Serviciul pentru Imigrări al județului Bacău continuă desfășurarea unor astfel de acțiuni pentru prevenirea și combaterea șederii ilegale, atrăgând atenția cetățenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de ședere pe teritoriul României. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)