La nivelul spitalelor din județul Bacău, la ora actuală sunt în evoluție un număr de patru focare de infecție cu COVID-19, trei dintre ele la Spitalul Județean de Urgență Bacău și unul la Spitalul Municipal de Urgență Moinești, informează DSP Bacău, potrivit debacau.ro.

Dacă despre focarele de infecție care au dus la închiderea temporară (pentru 14 zile) a secțiilor Ortopedie, Medicină Internă și Neurologie din cadrul SJU se știa, noutatea o reprezintă focarul în evoluție de la spitalul din Moinești, la secția Chirurghie.

“La nivelul SJU Bacău, există la ora actuală 3 focare în evoluție, unul în secția Ortopedie, unul în secția Medicină Internă, unul în secția Neurologie, iar la nivelul SMU Moinești, 1 focar în evoluție, în secția Chirurgie. Focarele au cuprins atât pacienți internați cât și personal medical.

DSP Bacău a luat măsura sistării internării în cele 4 secții pe o perioadă de până la 14 zile, iar în momentul aflării pozitivării rezultatelor de laborator, cazurile sunt transferate pe secții de boli infecțioase.

Menționăm că toți pacienții care se vor adresa celor 2 unități sanitare, vor fi evaluați în cadrul UPU-rilor și vor fi redirecționați și către alte unități sanitare cu paturi din județ.

DSP a reiterat obligațiile SJU Bacău și SMU Moinești, de purtare corectă şi completă a echipamentului de protecţie de către ȋntreg personalul medical conform metodologiei INSP și a efectuarii curăţeniei si dezinfecţiei curente, de către personal cu echipament de protecţie corespunzător”, se arată în comunicatul DSP Bacău. (foto: imagine ilustrativă)