În topul celor mai mari 1.000 de companii din România, realizat de publicația Ziarul Financiar, cu sprijinul Deloitte, una dintre cele mai renumite organizații de contabilitate din lume, figurează și patru companii din Onești.

Cele patru companii din Onești care se regăsesc în această onorantă ierarhie sunt: Licurici Impex, care activează în domeniul comerțului cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi și tutun, Chimcomplex SA Borzești (fabricarea altor produse chimice anorganice de bază), Agricultorul (activități auxiliare pentru producția vegetală) și Croco (fabricarea biscuiților, pișcoturilor).

Trebuie menționat că la conceperea acestui clasament s-au avut în vedere cifrele raportate de companii în exercițiul financiar pe anul 2016.

Tot de atunci sunt și datele privind numărul mediu de angajați.

Astfel, în privința locurilor de muncă oferite de cele patru companii oneștene, Chimcomplex conduce cu o medie de 742 de salariați, urmată de Croco (238), Licurici (234) și Agricultorul (45). De menționat că aceste date s-au modificat însă substanțial în ultimii doi ani. Cel mai bun exemplu în acest sens este evoluția de la Croco, companie și-a dublat personalul lucrativ, depășind deja 500 de angajați. În acest fel, rezultă că doar aceste patru companii – prezente în “Top 1.000 cele mai mari companii din România” – oferă peste 1.500 de locuri de muncă oneștenilor.

Și cifra de afaceri comună a acestor patru companii este impresionantă: 756,6 milioane de lei, ceea ce reprezintă peste 162 de milioane de euro (la nivelul anului 2016). La nivelul anului 2016, Licurici Impex a avut o cifră de afaceri de 277,7 milioane de lei, Chimcomplex SA Borzești – 184,1 milioane de lei, Agricultorul – 157,9 milioane de lei, iar Croco – 136,9 milioane de lei.

Zilele viitoare vom prezenta și topul celor mai profitabile companii din Onești, după profitul raportat.