După mai multe ore de dezbateri, deputații din Camera Comunelor au adoptat, în cursul nopții de luni spre marți, cu 326 de voturi „pentru” proiectul de lege al guvernului destinat să pună capăt supremației dreptului european în Marea Britanie. 290 de parlamentari au votat împotrivă.

Digi 24 notează că premierul Theresa May a salutat votul din Camera Comunelor, înainte ca acest “text” să intre în a doua etapă parlamentară. Potrivit BBC, Theresa May a spus că rezoluția oferă “siguranță și claritate”. În schimb, opoziția laburistă a descries demersul drept un “afront la adresa democrației parlamentare”. Criticii acuză că miniștrilor le este acordat dreptul de a schimba legi fără a mai consulta Parlamentul.

Rezoluția adoptată de Camera Comunelor va intra acum într-o nouă dezbatere în comisiile parlamentare.

Rezoluția stipulează că toate legile existente ale UE reprezintă legislație britanică, astfel încât să nu fie niciun vid de natură legală în momentul efectiv al Brexitului.

Guvernul spune că trebuie să aibă capacitatea de a face schimbări minore, de natură tehnică, pentru a asigura o tranziție ușoară.