Papa Francisc a transmis un mesaj tuturor românilor, înaintea vizitei pe care o va efectua în țara noastră în perioada 31 mai – 2 iunie.

Papa Francisc ajunge la București mâine.

Agenda vizitei include trei Sfinte Liturghii, opt discursuri în faţa autorităţilor politice şi religioase, beatificarea a şapte episcopi greco-catolici martiri şi o întâlnire cu comunitatea romă în doar trei zile foarte intense, la Bucureşti, Iaşi, Şumuleu-Ciuc şi Blaj, sub genericul „Să mergem împreună!”, notează bacau.net.

Potrivit sursei citate, pentru scurt timp, Papa Francisc se va afla și la Bacău. Sâmbătă, 1 iunie, pontiful pleacă de la București spre Bacău, cu avionul. De la Aeroportul Internațional “George Enescu” din Bacău, Papa Francisc își va continua deplasarea cu un elicopter la Miercurea Ciuc, în arhidieceza romano-catolică de Alba-Iulia.

Succesiv, papa merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Şumuleu-Ciuc, unde celebrează Sf. Liturghie cu pelerinii prezenţi şi ţine omilia celebrării euharistice.

În jurul orei 17:00 papa ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iaşi. La 17:30 face o vizită la catedrala romano-catolică, după care merge în faţa Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii şi familiile, cărora le adresează cel de-al şaselea discurs al vizitei. În cursul serii, papa se întoarce cu avionul la Bucureşti.