În timp ce unele locuri de joacă din parcurile oneștene sunt pline de copii, deși oficial sunt închise, cele trei business-uri din oraș cu spații de joacă pentru copii sunt în pragul falimentului, după o lungă perioadă de inactivitate, care se tot prelungește de la o lună la alta.

Executivul a prelungit cu 30 de zile starea de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 septembrie 2020, iar în documentul care conține măsurile ce se aplică în această perioadă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 se precizează că locurile de joacă pentru copii rămân închise.

O veste foarte proastă pentru cei care au dezvoltat acest tip de afacere. La Onești sunt trei astfel de locuri de joacă pentru copii, care stau însă închise de la izbucnirea pandemiei, din martie. Astfel, în ciuda investițiilor mari pe care le-au făcut – deoarece a fost necesară achiziționarea a tot felul de echipamente care să asigure distracția celor mici, precum tobogane, saltele gonflabile, echipamente de cățărat, piscine cu bile sau structuri modulare, trambuline, etc. – afacerile sunt pe butuci. Ni se transmite că locurile de joacă pentru copii sunt foarte periculoase, dar în parcuri regulile sunt ignorate cu bună știință de către părinți și bunici. S-au redeschis grădinițele, creșele și after-school-urile și nu văd cum sunt acolo pot fi respectate măsurile de distanțare socială, pentru că și acolo copiii se joacă, stau unul lângă altul, se ating, iar la noi, nu, comentează proprietarul unui astfel de loc de joacă din Onești.

Locurile de joacă sunt printre afacerile cele mai greu lovite de pandemia de coronavirus. “Părinții copiilor ne-au tot sunat să facă programări pentru zilele de naștere a celor mici, dar am fost nevoiți să-i refuzăm, pentru că nu putem risca, nu te joci cu legea. Avem pierderi mari, nu știu cât mai putem rezista în felul acesta, avem neapărată nevoie de o lege să ne ajute cumva!”, a mai precizat respectivul, care deține un loc de joacă pentru copii ce ocupă o suprafață de circa 200 de metri pătrați, fiind printre cele mai mari din județ.

Încă nu se știe când vor fi deschise aceste spații. (foto: imagini ilustrative)