Noul viceprimar al orașului-stațiune Târgu Ocna este Costache Nuțu, președintele filialei locale a ALDE, acesta înlocuindu-l pe Neculai Drăgănuță.

Costache Nuțu a candidat pentru funcția de primar al orașului Tg. Ocna la alegerile din 2016, care au fost câștigate de social-democratul Ștefan Șilochi. Costache Nuțu a mai fost viceprimar în mandatul Floarei Ivanof.

Proaspătul ales în funcția de viceprimar a spus înaintea ședinței de ieri, 30 august, că “Neculai Drăgănuță are toate căile de atac a deciziei de a fi demis, pe care o poate contesta”. Acest lucru s-a întâmplat de altfel, Drăgănuță contestând la Secția II civilă și de contencios administrativ și fiscal Ordinul Prefecturii Bacău ce arată că nu mai este viceprimar.

Neculai Drăgănuță a fost înlăturat din funcția de viceprimar în urma unei demisii pe care acesta o scrisese tocmai în iulie 2016, la solicitarea conducerii organizației locale a ALDE.

Drăgănuță însuși anunțase, în ședința din 26 iulie, că a fost destituit din funcție în baza unei demisii pe care acesta a solicitat Prefecturii Bacău să o considere nulă, între timp el având alt domiciliu și altă carte de identitate cu altă serie și alt număr, care nu mai corespund cu cele trecute în cererea de demisie din iunie 2016.