Clubul Rotary Onești continuă și în 2018 programul „Promenada Inimilor”, ce îşi propune să încurajeze populaţia municipiului să facă mișcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare. Evenimentul marchează Ziua Mondială a Inimii.

Program ințiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în anul 2013, și s-a bucurat de participarea a mii de persoane în mai multe orașe din țară.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune prof. dr. Dan Gaiţă – membru în Consiliul de Conducere al European Heart Network.

Traseul din Onești are o lungime de 3 km, începând de pe esplanada Casei de Cultură, continuând pe bulevardul Republicii până la sensul giratoriu de la podul peste Cașin si apoi pe bulevardul Oituz, mergând  pe strada Tineretului cu întoarcere  pe esplanada Casei de Cultură.

„Trăim niște vremuri stresante și ar fi bine pentru sănătatea noastră să ne oprim o clipă din vârtejul  acesta pentru a ne bucura, împreună cu cei dragi, de o plimbare prin frumosul nostru municipiu.Inima noastră se simte protejată atunci când facem mișcareși pentru binele nostru ar trebui ca mișcarea să facă parte zilnic din programul fiecăruia dintre noi.Plimbarea in acest cadru organizat va fi și un semn de solidaritate față de semenii  noștri care suferă de boli cardiovasculare” , transmite Gill Octavian Miftodi,  preşedintele Club Rotary Onești.

Invităm  toți locuitorii municipiului Onești, indiferent de vârstă, să participe duminică  30 septembrie 2018, ora 16 la o acțiune care ne pune în mișcare pentru a putea preveni bolile cardiovasculare.