Până să fie preluat de RAJA Constanța, serviciul public de apă și canalizare al Oneștiului a fost administrat de SC Domeniu Public și Privat SA (DPP), societate aflată în subordinea Consiliului Local Onești.

Pentru a putea administra serviciul de apă al orașului, chiar și cu titlu provizoriu, DPP a fost nevoită să înființeze o secție specială, de apă și canalizare, însă lucrurile nu au mers deloc în direcția dorită.

Din cauza stării avansate de degradare a rețelei de apă, pe care se înregistrau pierderi lunare de peste 75%, DPP s-a trezit cu un deficit imens, de circa 1,5 milioane de lei (în jur de 350.000 de euro)!

S-a întâmplat însă ca o bună parte din populație să nu-și plătească facturile la apă, la fel ca în perioada în care serviciul de apă și canalizare era administrat de SC Apă-Canal SA, ceea ce a crescut și mai mult deficitul raportat de DPP în perioada 22 decembrie 2016 – 31 mai 2017.

DPP îi anunță pe rău-platnici, persoane fizice și persoane juridice, că nu va lăsa lucrurile așa. “Atenționăm toți clienții să își achite toate facturile la termenul scadent, în caz contrar societatea îi va executa silit și vor suporta și costurile suplimentare”, se arată într-un comunicat semnat de directorul general al DPP, Ioan Paris.