În urma numeroaselor sesizări primite de la cetățenii alergici la ambrozie, autoritățile locale oneștene au lansat un apel către deținătorii de terenuri din oraș, pe care îi avertizează asupra pericolului răspândirii acestei plante în spațiile intravilane. Proprietarii de terenuri din Onești au obligația să distrugă ambrozia, în caz contrar riscând să primească amenzi usturătoare, care în cazul persoanelor fizice pot ajunge chiar și la 20.000 de lei.

Deja autoritățile au început controalele și au apărut și primele avertismente.

Planta crește de obicei pe terenurile părăsite și provoacă probleme grave de sănătate celor care suferă de alergii sau de astm bronșic. De la mijlocul verii și până în toamna, ambrozia produce foarte mult polen, care provoacă reacții alergice.

Nivelul amenzilor minime pentru persoanele fizice sau firmele care nu iau măsuri pentru evitarea instalării şi răspândirii ambroziei şi eliminarea prezenţei acesteia pe terenurile intravilane sau extravilane s-au majorat la mijlocul lui iulie. Cuantumul maxim pentru persoane fizice este de 5.000 de lei. (foto: imagine ilustrativă)