Ieri, 23 mai, în Parohia Răcăuți din Protopopiatul Onești a avut loc un eveniment deosebit, prilejuit de instalarea noului slujitor în Filia Conți, părintele Florin Dănilă (foto stânga), de curând hirotonit de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pentru a face misiune în acest sat locuit preponderent cu credincioși de etnie romă, notează preotul Alexandru Pânzaru, pe pagina de Facebook a Protoieriei Onești.

Preacucernicul Părinte Protopop Ioan Bârgăoanu, sub protia căruia s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, a fost prezent în mijlocul comunității încă de la primele ore ale dimineții, adunând în jurul său sobor de preoți, pe lângă cei din împrejurimi, la eveniment fiind prezent și părintele Ion Parnica, protopopul onorific al romilor din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala “Ierotheos” a preoților din Protoieria Onești.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Protopop Ioan a rostit un cuvânt de folos duhovnicesc pentru credincioșii prezenți, anunțând apoi înaintea oficialităților locale prezente și a tuturor celor de față, instalarea noului slujitor pentru Biserica “Sfântul Arhidiacon Ștefan” din Filia Conți, Parohia Răcăuți, părintele Florin Dănilă, prin citirea deciziei de numire emisă de Cabinetul Arhiepiscopal.
Părintele Florin a mulțumit Milostivului Dumnezeu pentru această binecuvântare, binecuvântându-i pe toți în limba romanì, se mai arată în postarea de pe pagina oficială de Facebook a Protoieriei Onești.

Florin Dănilă este cunoscut și apreciat de foarte mulți oneșteni, fiind unul dintre pionierii service-urilor gsm din oraș, încă de la apariția primelor telefoane mobile, în urmă cu mai bine de 20 de ani. (foto: facebook.com / Protoieria Onești)