Lotul echipei HCM Rm. Vâlcea, continuatoarea celui mai galonat club din handbalul feminin românesc – Oltchim Rm. Vâlcea –  a poposit, în această după-amiază (n.r. – vineri, 4 mai), la Onești.

Aflate în drum spre Roman, unde mâine au programat meciul de campionat cu formația locală CSM, oltencele au făcut o oprire scurtă la restaurantul Bulevard din Onești, pentru a lua masa de prânz.

Un “intermezzo” pregătit din timp de către patronul localului, Gigi Chelmuș, care le-a surprins pe fete și cu vestitele plăcinte moldovenești “poale-n brâu”.

De partea cealaltă, Petre Berbecaru, președintele clubului HCM Rm. Vâlcea și conducătorul delegației i-a oferit lui Chelmuș două fulare cu însemnele clubului care are ca obiectiv reînnodarea tradiției Oltchimului.

Restaurantul Bulevard este locul unde obișnuiau să servească masa și fostele multiple campioane de la Oltchim, printre care Cristina Neagu, Paula Ungureanu ori Oana Manea, astăzi componente ale campioanei României en-titre, CSM București, și totodată fosta deținătoare a Ligii Campionilor la handbal feminin.

De altfel, fetele de la HCM au admirat pozele de colecție cu fostele jucătoare ale Oltchimului, care tronează la loc de cinste pe unul dintre pereții interiori ai restaurantului.

Combinatul Oltchim, care susținea activitatea fostei campioane a României (de altfel, cel mai galonat club s-a și desființat în momentul în care întreprinderea și-a retras sprijjinul financiar) a fost cumpărat de Chimcomplex Onești.

Practic, bunăstarea echipei HCM Rm. Vâlcea ar putea depinde în mare măsură și de disponibilitatea lui Ștefan Vuza, deținătorul combinatului de la Onești, de a susține financiar gruparea din Zăvoi.