Câteva zeci de oneșteni au ieșit din nou în stradă aseară, pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii COVID-19. Oamenii s-au adunat ca și cu o seară în urmă în fața Primăriei Onești,  iar de acolo au mers în marș pe principalele bulevarde, Oituz și Republicii. Noi manifestații au avut loc și în Bacău, unde seara precedentă protestatarii luaseră cu asalt Spitalul Județean de Urgență, dar și în Moinești, unde oamenii au ieșit să-și arate nemulțumirea.

La Onești, mai mulți protestatari și-au aruncat măștile de protecție pe jos și le-au dat foc (vezi foto mic 2).

La Moinești, protestatarii au scandat “Criminalii” și “Libertate!” în timp ce au mărșăluit pe străzile orașului (vezi video).

În București și în multe alte mari orașe din țară, inclusiv în Bacău, ieri a fost a treia zi de proteste anti-restricții și anti-mască.

Cu o seară înainte, protestele anti-restricții au degenerat, în Bacău. După ce s-au strâns în Piața Tricolorului, protestatarii au demonstrat prin centrul orașului, făcând un tur spre statuia lui Ștefan cel Mare și înapoi. După aceea însă, băcăuanii s-au îndreptat către Spitalul Județean de Urgență.

Aceștia au intrat în curtea unității spitalicești și au strigat lozinci împotriva Guvernului și măsurilor de protecție. De asemenea, i-au numit pe medici „asasini” și „hoți”, după cum a relatat zdbc.ro, la momentul respectiv.