Consilierii oneșteni au stabilit în cadrul ședinței ordinare aferentă lunii decembrie valoarea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2019, printre acestea numărându-se și taxa anuală pentru abonament loc parcare de reședință, care a creat atâtea dispute la începutul anului aflat pe sfârșite.

Vestea bună pentru oneștenii care au în proprietate una sau mai multe mașini și doresc să-și rezerve un loc de parcare numai al lor, pe parcursul anului ce vine, este că taxa anuală de parcare a scăzut drastic, de la valoarea de 200 de lei la 90 de lei/persoană.

Proiectul prevedea ca această taxă să fie micșorată la 100 de lei pe an, dar primarul Nicolae Gnatiuc, inițiatorul acestuia, a fost de acord cu amendamentul propus de consilierii PNL, și anume ca “taxa anuală pentru abonament loc parcare de reședință va fi de 90 lei pe an în loc de 100”.

Anul trecut, taxa anuală pentru abonament loc de parcare de reședință a stârnit un scandal imens în Onești, după ce s-a decis majorarea acesteia de la 60 de lei/an la 200 de lei/an.

La vremea respectivă, autoritățile oneștene spuneau că “la baza stabilirii acestei taxe s-a avut în vedere și nivelul taxei de rezervare loc de parcare din alte localități din țară”. Pentru exemplificare, autoritățile prezentau și valorile taxei de parcare din alte orașe, cum ar fi Moinești, Bistrița, Bacău, Constanța, Giurgiu și Brașov. Aflam astfel că în municipiul Bistrița taxa de parcare se ridica la valoarea de 420 de lei / an.