UPDATE -15.51: După mai bine de 20 de ore de chin, animalul a fost eutanasiat prin impușcare, la solicitarea medicului veterinar.

Prefectul de Harghita, Jean-Adrian Andrei, a fost demis în urma incidentului, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne. „Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a demarat procedura de demitere a prefectului județului Harghita. Având în vedere modul în care autoritățile județene au gestionat situația ursului lovit seara trecută de o mașină, între localitățile Praid și Sovata, astăzi a fost luată prima măsură administrativă dispusă de către ministrul Ion Marcel Vela”, se arată într-un comunicat al MAI.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un urs a fost lovit de o mașină, sâmbătă seară, de un autoturism în care se aflau trei persoane, la ieșirea din localitatea Praid, județul Harghita. Deși au fost notificate de accident și că starea animalului este una gravă, autoritățile l-au lăsat pe urs să agonizeze o noapte întreagă, scrie ziare.com.

Cu membrele fracturate, dimineața ursul s-a târât pe șosea iar la această oră poliția și jandarmii sunt prezente la fața locului pentru a redirecționa traficul.

Flancat de mașini de poliție și jandarmi, animalul a fost lăsat în continuare în agonie și „se așteaptă o decizie în ceea ce privește situația animalului grav rănit”, mai scrie sursa citată.

„Așteptăm ca la fața locului să vină… mi-e dificil să spun… că dacă se constată categoric că animalul nu mai are nicio șansă să supraviețuiască, măcar să i se curme suferința”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, la un post de televiziune.

În urma accidentului, ursul a suferit răni grave, iar un copil aflat în mașină a suferit un atac de panică.

“Persoanele din autoturism nu au fost rănite și nu au fost în pericol. Un minor a suferit un atac de panică și a fost asistat de echipajul SMURD”, a precizat Alina Ciobotariu, purtătorul dde cuvânt al ISU Harghita. (foto: Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov)