Un traficant de droguri care a încercat, zilele trecute, să scape de poliţişti în timpul unei percheziţii fugind cu maşina, a intrat într-o dubă de poliţie, fiind ulterior capturat.

„Una dintre persoanele bănuite ar fi refuzat să se supună somaţiilor repetate ale poliţiştilor şi ar fi plecat cu autoturismul său, provocând avarii unei autospeciale de poliţie aparţinând Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, ulterior fiind oprit după aproximativ 800 de metri”, anunţă IPJ Braşov, potrivit Aktual24.ro.

Redăm comunicatul IPJ Braşov

„La data de 13 septembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Braşov, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Braşov, şi o acţiune de prindere în flagrant delict, urmate de alte două percheziţii domiciliare, efectuate în cursul zilei de 14 septembrie, în municipiul Oneşti, judeţul Bacău, în două cauze, având ca obiect comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc.

În timpul unei activităţi operative, una dintre persoanele bănuite ar fi refuzat să se supună somaţiilor repetate ale poliţiştilor şi ar fi plecat cu autoturismul sau, provocând avarii unei autospeciale de poliţie aparţinând Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, ulterior fiind oprit după aproximativ 800 de metri

Din probele administrate a rezultat ca, pe parcursul anului 2023, bănuiţii ar fi comercializat, în mod repetat, către consumatori din judeţul Braşov, cantităţi de droguri de risc şi mare risc (cannabis, cocaina şi MDMA), cu sume cuprinse între 250 de lei şi 3.950 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit şi ridicat aproximativ 30 de grame de cocaina, 500 de grame de cannabis, 80 de grame de amfetamina, 44 de comprimate XTC şi ketamină.

De asemenea, au fost ridicate 4 telefoane mobile, 2 cântare digitale, 150 de lire, 960 de euro, 400 de dolari şi 2.500 de lei.

În baza mandatelor de aducere, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Braşov, au fost conduse 7 persoane bănuite, în vederea audierii şi completării materialului probator în cauza, acestea fiind reţinute, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de 14 septembrie, cele 7 persoane bănuite au fost prezentate instanţei, cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă ulterior.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Politia Română.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic şi Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.”