Oneșteanul Silviu Lungu, licenţiat în Bioin­gi­nerie medicală şi Drept la Iaşi, cu experienţă de peste cinci ani în multinaţionale, a pus pe picioare în 2015 o afacere prin care oferă servicii de depozitare a bagajelor de mână în sistem self service, care i-a adus venituri de 40.000 de euro anul trecut, scrie zf.ro.

„Totul a pornit de la o vizită de-a mea în Rotterdam, unde am stat la un hostel cu şase paturi în cameră, iar pentru că aceeaşi cameră la hosteluri o împarţi cu necunoscuţi, la recepţie era un sisitem self service cu spaţii de depozitare a bagajelor. M-am gândit că în România nu există o astfel de facilitate, dar că ar putea fi implementată“, a spus Silviu Lungu, fondatorul brandului ROmobility, pentru sursa citată.

Silviu Lungu a investit 100.000 de euro, din fon­duri proprii, în două spaţii cu seifuri automate pentru depozitarea bagajelor, unul în Centrul Vechi al Capitalei, iar celălalt în Gara de Nord. Investiţia într-o locaţie a cu­prins echipamentele, salariile şi transportul. Iar anul acesta a mai deschis încă două spaţii de depozitare, lângă Aeroportul Henri Coan­dă din Otopeni şi în Centrul Vechi din Bra­şov, după o investiţie de 100.000 de euro şi aşteaptă dublarea cifrei de afaceri în doi ani.

Silviu Lungu a făcut școala primară la Școala Gimnazială „Ghiță Mocanu” (fosta Nr. 5) din Onești, și apoi a absolvit Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” (fostul Energetic).

Articolul integral AICI