Un film documentar care prezintă povestea de iubire a unei suedeze cu un cerșetor a avut premiera săptămâna trecută, în Suedia. „Josefin & Florin“ vorbește despre Florin, un tânăr rom venit la cerșit din România, din Onești, care își întemeiază o familie cu Josefin, o suedeză ce își creștea singură copiii. 

„Când Florin din România o întâlnește pe suedeza Josefin în fața unui magazin de alimente, cei doi se îndrăgostesc pe loc. Florin trăiește din cerșit, iar Josefin este o mamă singură.

Opt luni mai târziu, se căsătoresc și se mută în micul sat Oskarström.

Dar când presiunea din partea familiei lui Florin, aflată în România, devine prea mare, visul unei vieți mai bune în Suedia pare o provocare, iar relația lor trece printr-o cumpănă. Este un portret intim al unei iubiri neașteptate care pune la încercare normele culturale și noțiuni despre cum ar trebui să trăiască o familie“, este prezentat filmul de către producătorii suedezi de la Mantaray Film și de regizoarele Ellen Fiske și Joanna Karlberg.

„Toți așteaptă ceva de la mine. Nu mă simt bine când nu pot ajuta în casă“, se confesează Florin în documentar, prins între cei de acasă, de la Onești, care îi cer bani întruna și între familia cea nouă, pe care trebuie s-o întrețină.

Documentarul are o durată de 75 minute, iar dialogurile sunt în suedeză, engleză și română. (sursa: hotweek.ro)