Silviu Lungu, un tânăr oneștean licențiat în Bioinginerie medicală și Drept la Iași, a pus pe picioare în 2015 o afacere prin care oferă servicii de depozitare a bagajelor de mână în sistem self service, relatează zf.ro.

Primele două spații cu seifuri automate pentru depozitarea bagajelor au fost amenajate în București, unul în Centrul Vechi, iar celălalt în Gara de Nord.

Anul trecut, tânărul originar din Onești și-a extins însă afacerea, deschizând alte două spații de depozitare, lângă Aeroportul Henri Coandă din Otopeni și în Centrul Vechi din Brașov, după o investiție de circa 100.000 de euro și așteaptă dublarea cifrei de afaceri în doi ani.

Numai în Centrul Vechi din Brașov sunt peste 50 de dulapuri, iar plata se poate face atât cash, cât și cu cardul.

De ce este de succes o astfel de afacere? Simplu! Pentru că turiștii care ajung într-un oraș pentru câteva ore nu mai sunt nevoiți să-și mai care bagaje peste tot pe unde merg. În spațiile de depozitare “inventate” de antreprenorul oneștean, oamenii își pot lăsa liniștiți rucsacii și trollerele, ca să se poată plimba în voie. Și nici nu mai stau cu grija că și-ar putea uita vreun bagaj pe undeva.

Există un standard pentru siguranţa acestui tip de echipament. E o siguranţă maximă. Rezistă şi la forţare cu un un levier şi la glont. Am fost în Germania în fabrica şi am văzut efectiv cum le testau”, a spus Silviu Lungu, pentru observator.tv.

Numai în 2018, afacerea gândită de Silviu i-a adus acestuia venituri de 40.000 de euro.

(foto: capturi TV Observator)