Prin Hotărârea nr. 41 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău de astăzi, 9 octombrie, s-au stabilit măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus COVID 19.

Astfel, la nivelul întregului județ, se instituie obligativitatea purtării măștilor de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

La nivelul municipiului Bacău, se instituie suplimentar următoarele măsuri:

Unitățile de învățământ din municipiul Bacău vor efectua cursurile on-line, potrivit Scenariului 3, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 12.10.2020.

Se suspendă, pe o perioadă de 14 zile, activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Se suspendă, pe o perioadă de 14 zile, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare și comercializare a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice (restaurante, cantine, etc.) în spații interioare.

Hotărârea nr. 41/09.10.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău poate fi vizualizată în întregime, cu anexa aferentă, accesând link-ul: https://bc.prefectura.mai.gov.ro/informare-publica-covid-19/.

„Fac apel la cetățenii județului Bacău să respecte măsurile specifice de igienă și de protecție, astfel încât să nu zădărnicim eforturile depuse până în prezent pentru combaterea infectărilor cu noul coronavirus. Totodată, fac apel la colaboratorii mass-media pentru a aduce la cunoștința cetățenilor măsurile stabilite și necesar a fi respectate pentru limitarea răspândirii virusului SARS CoV-2 și diminuarea efectelor asupra populației”, precizeaza prefectul județului Bacău, Sorin Ailenei. (foto: imagine ilustrativă)