Acțiunea de ieri a polițiștilor rutieri oneșteni, în urma căreia 18 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au trecut pe culoarea roșie a semaforului (detalii AICI), nu i-a disciplinat încă pe conducătorii auto care tranzitează podul peste râul Trotuș.

În această dimineață (n.r. – miercuri, 14 august), alți șoferi au fost surprinși în timp ce treceau pe culoarea roșie a semaforului, sfidându-i practic pe ceilalți participanți la trafic, care așteptau în coloană să se facă verde.

“Așa merge în țara asta, cine o arde cu tupeu iese mai câștigat decât fraierii care respectă regulile. Doar polițiștii pot pune capăt acestei situații, prin repetarea acțiunii de ieri. Așa cum i-au determinat pe șoferi care parcau pe Tineretului să lase liberă banda de mers, amendându-i drastic, la fel trebuie procedat și în cazul celor care trec pe roșu, la pod. Să-i amendeze, să le ia permisul, că altfel nu se poate cu nesimțiții ăștia”, ne-a spus un șofer.

În imaginea de mai sus se vede cum un TIR se îndreaptă deja către pod, deși semaforul indică culoarea roșie. „Numai cât am stat eu la semafor, au trecut pe roșu vreo trei mașini”, ne-a spus șoferul care a realizat fotografia.

Lucrările de reabilitare de la podul peste râul Trotuș de la ieșirea din Onești spre Bacău/Tg. Ocna se vor încheia anul viitor, termenul de execuție fiind de 10 luni de la startul acestora.