Un bărbat de 41 de ani, din Onești, care a plecat la drum deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, va fi anchetat penal.  Tras pe dreapta de polițiști pentru un control de rutină, bărbatul a fost pus să sufle în etilotest, rezultatul indicând o îmbibație de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“Poliţiştii Secţiei 10 Rurală Ştefan cel Mare, au depistat în trafic, în data de 23 februarie a.c. un bărbat de 41 de ani din municipiul Oneşti, care conducea un autoturism pe raza comunei Gura Văii aflându-se sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisar Oana Irina Năforniță. (foto: arhivă)