Alertă de la Bruxelles! Executivul european a scos de pe lista testelor acreditate pentru depistarea SARS-COV2 mai multe teste. Printre ele, şi varianta cumpărată de statul român, notează observatornews.ro.

Trei variante de teste, două rapide antigen, produse la Beijing si Coreea, şi încă o variantă pe bază de saliva produsa de o companie românească.
In afara de cele 3, mai sunt alte peste 100 de variante de teste care au primit respins de la executivul european.
Cât despre cele folosite de România, vorbim de achiziţia celor 3 milioane de teste din decembrie. Într-un răspuns Observator, IGSU preciza săptămâna trecută că încă mai sunt in stoc, pe lângă cele deja distribuite peste 180 de mii de teste rapide ale producătorului eliminat de comisia europeană.
Potrivit surselor Observator, astfel de teste se folosesc, de exemplu, la Serviciul de Ambulanţă Ilfov. Deşi decizia de a scoate aceste teste de pe listă a fost luată în luna iulie a acestui an, testele au fost vândute şi după această dată în SEAP, adică în sistemul de achiziţii publice, unor instituţii publice, şcoli, licee. (foto: imagine ilustrativă)