La data de 22 iunie a.c., polițiștii de investigații criminale, împreună cu luptători pentru acțiuni speciale au efectuat 11 percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat.

Astfel, polițiștii au identificat, atât la locuințele bănuiților, cât și la sediile a două societăți comerciale de pe raza județelor Bacău și Tulcea, 11 motoare de ambarcațiuni, obiecte electronice, două ambarcațiuni și suma de 15.000 de euro.

Din activitățile investigative desfășurate de polițiști s-a stabilit că, o parte din membrii grupării ar fi acționat organizat, pe teritoriul statului suedez, unde ar fi comis infracțiuni de furt a unor motoare de ambarcațiuni, pe care le-ar fi transportat pe raza județului Bacău. Ulterior, cealaltă parte a grupării ar fi falsificat elementele de identificare ale bunurilor sustrase și le-ar fi valorificat pe raza județului Tulcea, valoarea prejudiciului fiind de circa 100.000 de euro.

Totodată, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 43 de ani au fost depistați în flagrant delict, de polițiștii băcăuani, în timp ce transportau cu o autoutilitară, șase motoare de ambarcațiuni.

Polițiștii au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, față de 11 persoane, cu vârste cuprinse între 27 și 50 de ani, bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, furt calificat, tăinuire și fals material în înscrisuri oficiale, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R și Unității Teritoriale de Analiză a Informației Bacău.

La activități au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. (sursa, foto mic: IPJ Bacău; foto mare: imagine ilustrativă)