Poliţiştii băcăuani sunt la datorie şi acţionează pentru fluidizarea şi monitorizarea traficului, în vederea prevenirii producerii unor evenimente grave, pentru cei care aleg să călătorească în minivacanţa prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române.

Vă recomandăm să conduceţi cu atenţie şi prudenţă şi să repectaţi indicaţiile poliţiştilor din teren!

Dacă alegeţi să plecaţi de la domiciliu, evitaţi să vă anunţaţi plecarea de acasă, mai ales prin postări pe site-urile de socializare.

Înainte să plecaţi la drum, interesaţi-vă de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeţi, având în vedere inclusiv momentul întoarcerii din vacanţă.

În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, vă recomandăm să vă planificaţi din timp călătoriile şi să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Totodată recomandăm conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă! Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

În acelaşi timp, pietonilor le recomandăm să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Totodată, pietonii vor trebui să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor, numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă.

Nu traversaţi drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere şi numai după ce v-aţi asigurat temeinic, iar la trecerile semaforizate, numai la semnalul luminos de culoare verde!

Nu vă angajaţi în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii!