Magazinul Dedeman de pe strada Redului din Onești s-a deschis oficial în această dimineață, peste 100 de oneșteni postându-se în fața celor două uși de acces ale magazinului cu mai bine de un sfert de oră înaintea orei 08.00, după ce le-a fost permisă intrarea în curtea societății. Ulterior, numărul clienților avea să crească simțitor, parcarea devenind dintr-o dată neîncăpătoare. Inaugurarea nu a fost marcată de un moment festiv, nefiind tăiată nici măcar celebra panglică tricoloră.

Dacă cei mai în vârstă, mânați mai mult de curiozitate decât de nevoi, au luat la pas raioanele perfect amenajate ale magazinului, tinerii s-au oprit în fast-food-ul Spartan, atrași de posibilitatea de a câștiga un telefon mobil de ultimă generație (detalii AICI).

De aceea, în primele 30 de minute de la deschiderea magazinului, la Spartan se formase deja o coadă destul de mare, în timp ce la casele de marcat ale Dedeman se șoma.

Primii clienți ai noului magazin Dedeman de la Onești s-au arătat încântați de cum arată acesta. “Foarte bine structurat, foarte luminat, angajați mulți pe toate raioanele și foarte amabili și, cel mai important aspect dintre toate, foarte multă marfă nou, care nu se găsea în vechiul magazin. Felicitări, Dedeman!”, ne-a spus un domn.

În schimb, un pensionar, un așa-zis “vânător de oferte” a fost mai degrabă dezamăgit: “Eu mă așteptam să pună și ei la bătaie premii mai ca lumea. Păi pentru cumpărături de peste 500 de lei să-ți dea un preș pentru intrare, mi se pare cam puțin. Dar magazinul arată frumos, îmi place. M-a impresionat mult grădina, găsești acolo de toate. Păcat că am pensia mică și nu-mi permit multe lucruri.”

Pentru cei care sperau să se relaxeze de-acum înainte la Spartan, trebuie spus că restaurantul deschis la Onești, în cadrul Dedeman, nu este la fel de generos ca spațiu ca cele întâlnite în mall-uri. Dispune de 9 mese destul de micuțe, amplasate puțin înghesuit, trei dintre devenind de altfel inaccesibile în momentul în care coada a ajuns să depășească 30 de persoane.

“Tot la mall la Bacău poți să mai stai la palavre după ce mănânci. Aici nu e un cadru propice. Doar vii, mănânci și pleci”, a opinat un tânăr.

Amenajat pe o suprafață mult mai mare – 30.000 de metri pătrați – noul magazin Dedeman de la Onești propune clienților și un orar prelungit pentru ziua de duminică. Astfel, dacă vechiul magazin se închidea la ora 14.00, noul Dedeman va fi deschis duminica până la ora 16.00.

Mai trebuie precizat că magazinul Dedeman din Onești dispune în această perioadă de foarte multe oferte speciale – semnalizate ca atare atât în magazin, cât și în pliantul tipărit cu această ocazie.