Siguranța micilor cetăţeni sărbătoriţi ieri reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Dacă în cursul anului poliţiştii sunt prezenţi, constant, în mijlocul copiilor, în unităţile de învăţământ, precum şi la activităţi organizate pentru cei mici, pe timpul vacanţei, în perioada premergătoare zilei de 1 IUNIE, Ziua Internaţională a Copilului, poliţiştii au organizat şi participat la întâlniri, la care, alături de copii, au dat curs invitaţiei şi părinţii acestora.

Cu toţii au avut un țel comun, siguranţa copiilor, atât în mediul școlar, social dar mai ales în mediul virtual, unde copiii sunt din ce în ce mai prezenţi.

Astfel, polițiștii, alături de reprezentanți ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, de la Casa Corpului Didactic, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Agenţia Naţională Antidrog dar şi reprezentanţi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au desfășurat o activitate la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Bacău. De această dată specialiştii s-au adresat părinților și asistenților maternali din județ, tema principală supusă discuției fiind siguranța copiilor în mediul online.

Şi cei mai mici dintre cetăţeni, copilaşii Grădiniţei “Nicolae Iorga” din Bacău, au aflat că nu li se poate întâmpla nimic rău dacă îi ascultă pe părinţi, dacă sunt mereu curajoşi şi buni, ca eroii lor preferaţi, din poveşti. Totodată ei au aflat despre regulile de circulaţie şi despre cum să se comporte ca să fie în siguranţă atunci când nu sunt lângă părinţii lor.

La sediul Poliţiei Staţiunii Târgu Ocna au fost desfășurate activități preventive dedicate Zilei Copilului, respectiv un număr de 15 preșcolari de la Grădinița ,,Floare de Colț, au participat la un concurs de desen în urma căruia le-au fost înmânate rechizite școlare și câte o legitimație de ,,POLIȚIST PENTRU O ZI”.

De asemenea, la Clubul Elevilor din Staţiunea Târgu Ocna, poliţiştii le-au vorbit copiilor şi părinţilor despre comportamentul preventiv pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, fiind distribuite în acest sens pliante cu caracter educativ-preventiv.

Şi la Postul de Poliţie Stănişeşti, copiii s-au bucurat de prezenţa poliţistului în mijlocul lor, care le-a explicat rolul pe care acesta îl are în deplasarea, în siguranţă, a elevilor.

Impresia zilnică a unui copil că nu este ascultat şi înţeles favorizează dezvoltarea frustrărilor care, mai devreme sau mai târziu, se transformă în trăsături negative. Astfel, preocuparea constantă a poliţiştilor dar şi a tuturor membrilor comunităţii pentru siguranţa copiilor, preocupare tradusă în timp de calitate petrecut împreună cu copiii, cunoaşterea şi înţelegerea etapelor dezvoltării lor, toate acestea pot constitui cărămizi importante în clădirea personalităţii unui viitor adult echilibrat şi responsabil.

La mulţi ani, dragi copii!