Purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie începând de marți, 7 aprilie, în județul Bacău. Decizia a fost adoptată de Comitetul Județean pentru Ședința de Urgență. Județul Bacău devine al șaptelea județ care aplică această regulă, după Hunedoara, Maramureș, Galați, Vaslui, Iași și Suceava.

“Începând de marți, 7 aprilie 2020, se impune pentru toți cetățenii județului Bacău, purtarea mijloacelor de protecție a gurii și nasului în spații publice, precum spații comerciale, piețe, instituții publice, șantiere, gări, autogări etc. Aceste mijloace sunt menite să-i protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome”, se arată într-o informare a ISU Bacău.

Atenție! Dacă nu dețineți o mască de protecție și nu găsiți de unde să achiziționați una, trebuie să știți că SUNT BUNE ȘI ALTE MIJLOACE DE PROTECȚIE.

“Nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecție să fie măști medicale. Se pot folos eșarfe, măști din pânză sau orice tipuri de protecție care să acopere nasul și gura”, precizează ISU Bacău.

În altă ordine de idei, s-a instituit măsura carantinei obligatorii la domiciliu/locația declarată pentru cetățenii care sosesc din țările incluse în Zona Roșie cu transmitere a COVID-19. Acestea au obligația să declare pe proprie răspundere că dispun de spațiu de locuire independent și separat de spațiile ocupate de ceilalți membri ai familiei.