Planul urbanistic al dezvoltatorului Fiald Imobiliare din Bacău, care vrea să demareze un  proiect de construcție a unor blocuri pe un teren aflat la poalele dealului din Bartolomeu, nu a primit avizul de oportunitate din partea Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism, scrie bizbrasov.ro.

Membrii acestei structuri de specialitate din cadrul Primăriei Brașov, prin filtrul căreia trec proiectele imobiliare înainte de a fi avizate, i-au solicitat dezvoltatorului câteva ajustări față de forma prezentată a PUZ-ului propus.

Astfel, proiectul trebuie să țină cont de nivelul de însorire și la nivelul solstițiului de iarnă, în conformitate cu Ordinul MS 119/2014, pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației. „Amplasarea clădirilor destinate locuințelor trebuie să asigure însorirea acestora pe o durată de minimum 1 1/2 ore la solstițiul de iarnă, a încăperilor de locuit din clădire și din locuințele învecinate”, se precizează în respectivul ordin.

„Se vor prezenta studiile de fundamentare și concluzii ale acestora, care au stat la baza propunerilor prezentate”, conform raportului comisiei.

Fiald Imobiliare este un dezvoltator imobiliar ce şi-a inceput activitatea în 2006 municipiul Bacău, iar din 2015 activează și în Iaşi. (sursa foto: Fiald Imobiliare)