Pompierii militari acționează preventiv pentru supraînălțarea digului de pe pârâul Bârnat, situat în zona de nord a municipiului Bacău, zonă afectată de fenomenele hidro-meteorologice ce s-au manifestat la sfârșitul lunii iunie.

Având în vedere faptul că județul Bacău se află sub atenționare meteorologică COD GALBEN, până în data de 10 iulie, ora 21:00, iar pe bazinele râurilor Bârlad și Trotuș a fost emisă o atenționare hidrologică COD GALBEN valabilă până în data de 11 iulie, ora 11:00, pompierii salvatori băcăuani acționează preventiv pentru supraînălțarea digului de pe pârâul Bârnat.

Militarii vor așeza în punctele cunoscute ca fiind nevralgice, pe cele două maluri ale pârâului, pe o lungime de 800 de metri, aproximativ 3.000 de saci cu nisip.

Atât sacii cât și cantitatea de nisip, de circa 80 metri cubi au fost puse la dispoziție de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Bacău și Primăria Municipiului Bacău.

În cursul zile de astăzi, pompierii salvatori au continuat misiunile de înlăturare a efectelor negative produse de inundații, acționând pentru evacuarea apei din beciuri și fântâni în municipiul Moinești – cartier Văsâiești, orașul Slănic Moldova și comuna Oituz, sat Poiana Sărată.

Reamintim faptul că, pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul populației din județul Bacău, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus suplimentarea mijloacelor de intervenție cu 15 motopompe dislocate de la inspectoratele pentru situații de urgență ale județelor Galați, Vaslui și Brăila: 7 de la ISUJ Galați, 5 de la ISUJ Vaslui și 3 de la ISUJ Brăila.

Sursa: comunicat de presă ISUJ Bacău