P.R.A.C., din Onești, a fost judecat și condamnat la un an de închisoare – instanța dispunând ulterior suspendarea executării pedepsei sub supraveghere – după ce bărbatul a înșelat mai multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit.

Bărbatul a fost acuzat că, în cursul lunii august 2014, a postat pe site-ul tocmai.ro, anunțuri în care erau oferite locuri de muncă în Anglia, relatează zdbc.ro.

Potrivit sursei citate, în momentul în care a fost contactat telefonic de persoane interesate, inculpatul le-a spus că trebuie să achite în avans o sumă pentru traducerea actelor sau pentru transport. Opt persoane au “mușcat” momeala și au trimis bani oneșteanului.

Ziarul de Bacău scrie și că inculpatul și-a recunoscut faptele și că instanța de apel a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de 3 ani (inițial, Judecătoria Bacău îl condamnase pe oneștean la un an de închisoare), bărbatul fiind obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității.