Oneșteanul Valerian Vreme, fost ministru al Comunicațiilor și deputat în Parlamentul României, a făcut în această seară o postare pe Facebook în care atrage atenția asupra unui subiect sensibil, pe care oamenii au tendința de a-l trata superficial ori nedrept: infectarea cu noul coronavirus. Un virus care a atins însă numeroase personalități din lumea întreagă, de la izbucnirea pandemiei. Câteva dintre acestea: premierul britanic Boris Johnson, Prințul Albert II de Monaco, actorul hollyoodian Tom Hanks și soția sa, actrița și cântăreața Rita Wilson și exemplele pot continua, fiind extrem de numeroase.

“NU ESTE O RUȘINE SĂ TE INFECTEZI CU COVID_19!
De când a început pandemia, am avut câțiva prieteni care au luat virusul. Evident, i-am sunat să văd care e starea lor și dacă îi pot ajută cu ceva.
Aproape toți mi-au spus „Vali, sunt bine, dar, te rog, nu mai spune că am virusul”, explicându-mi că simt un fel de stigmatizare.

Dragi prieteni, să fii infectat cu COVID_19 nu este o rușine!
Nu aveți de ce să ascundeți.
Este responsabil să luați cât mai repede legătura cu medicul, să vă izolați, să anunțați persoanele cu care ați intrat în contact și să împărtășiți experiența voastră, pentru că întotdeauna e ceva de învățat.

Dragi prieteni, cei infectați nu trebuie blamați și învinuiți. Nu vă raportați la ei ca și când ar purta o vina. Acest virus ticălos nu alege!
Virusul există și poate fi luat de fiecare dintre noi.
Este un război în care este implicată întreaga umanitate. Comunicând vom scurta timpul până când lucrurile vor reveni la normal, un normal cu alte valori.
Prietenia și empatia trebuie să domine!”, a scris Valerian Vreme. (n.r. – sublinierea din text ne aparține)