Daniela Forcoș a câștigat premiul cel mare la secțiunea Poezie și literatură” în cadrul Festivalului Artelor de la Napoli. Plecată din Bârsănești în urmă cu 15 ani, Daniela Forcoș a desfășurat în Italia o intensă activitate artistică adunând nu mai puțin de 38 de premii și distincții la diverse concursuri și evenimente culturale la care a participat, notează jurnalfm.ro, care citează gazetaromaneasca.com.

Activitatea artistică a Danielei Forcoș a început de când era la liceu, când scira în reviste și publicații literare, apoi și în publicații pentru copii. Daniel Forcoș a studiat metalurgia și a lucrat în diferite sectoare, inclusiv în domeniul tipăririi și distribuției de presă. În Italia a ajuns în 2005 și a urmat cursurile Universitătii Populare Due Cieli, în domeniul Medicinei alternative, neuropatiei, terapiei pentru reabilitare și cristaloterapiei, menționează sursa citată.

“Primul mare pas în evoluția mea artistică a fost premiul Președintelui, al domnului Nic Pao, în cadrul festivalului Tra le parole e l’infinito. M-a premiat și a specificat că este un premiu prin care încurajează noi talente (…) A fost prima floare înflorită în grădina vieții mele literare departe de țărișoara mea, România”, spune Daniela Forcoș, un apreciat și respectat terapeut pentru reabilitare. (sursa foto: facebook.com/daniela.forcos)

Articolul integral AICI