În cursul zilei de ieri, polițiștii băcăuani au efectuat 5 percheziţii domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de falsuri în înscrisuri. Opt persoane au fost aduse pentru audieri, la sediul poliţiei.

La data de 15 iunie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică şi poliţişti criminalişti au efectuat, pe raza municipiului Bacău, 5 percheziții domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni de înşelăciune fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii și complicitate la înșelăciune.

Din cercetări a rezultat că, opt persoane, cu vârste cuprinse între 29 şi 54 de ani, ar fi indus în eroare Agenția Județeană Pentru Plăți și Inspecție Socială Bacău și ar fi încasat lunar, în cursul anului 2020, îndemnizații de sprijin acordate de la bugetul de stat în contextul pandemiei cauzate de virusul Sars-CoV-2, în baza unor contracte încheiate în temeiul legii drepturilor de autor cu două societăţi comerciale, despre care există suspiciunea că ar fi false.

Prin activităţile ilegale desfăşurate de bănuiţi s-a adus un prejudiciu la bugetul de stat în valoare de aproximativ 340.000 lei.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au identificat mijloace materiale de probă.

Opt persoane au fost conduse la sediul poliției, unde au fost audiate.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor în cauză şi aplicarea măsurilor legale în vederea recuperării prejudiciului adus bugetului de stat. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)