(P)  

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare se va face între 8 iulie și 4 septembrie, se arată într-un ordin al ministrului Educației, publicat în Monitorul Oficial, notează observatornews.ro.

Înscrierea copiilor se va putea face online, cu cererea trimisă prin email sau poștă, se mai arată în document. Există, totodată, și o a doua variantă, în care părinții vor putea depune cererea la sediul școlii. În cazul în care cererile se depun direct la secretariat este necesară o programare prealabilă, mai scrie sursa citată.

Potrivit documentului, în data de 25 mai va fi postat modelul de cerere tip pentru evaluarea copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, inclusiv care nu au fost evaluaţi până la data instituirii stării de urgenţă.

În perioada 26 mai – 30 iunie, are loc evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, iar în 3 iulie are loc transmiterea proceselor verbale cu numele copiilor şi rezultatele evaluării, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare.

Articolul integral AICI